Sajam francuskog kulinarstva
Dva dana uživanja u novim gastronomskim tendencijama, degustacijama i najboljim proizvodima!
Po prvi put, Francuski institut ukazuje čast francuskoj gastronomiji, na veliku radost svih gurmana. Tokom dva dana, Francuski institut u Srbiji biće pretvoren u salon degustacije i prodaje proizvoda karakterističnih za francusko kulinarstvo (peciva, kolači, sirevi, vina i alkohol, suhomesnati proizvodi i paštete…). Francusko kulinarstvo će takođe biti prisutno kroz filmska i dokumentarna ostvarenja, ali i predavanje Sofi Meni, glavne i odgovorne urednice prestižnog magazina Cuisine et Vins de France, koja je prihvatila učešće na Sajmu.
Predavanje Sofi Meni – 17/03/2018 u 18h (www.sophie-menut.fr)
Sofi Meni-Jovanović je tokom četiri godine bila vlasnica jednog restorana u Parizu. Nakon rođenja svoje četvoro dece, odlučila je da se bavi kulinarstvom na malo drugačiji način. Njen kredo je: kuhinja je manje komplikovana nego što to izgleda. Uz malo mašte, entuzijazma i dobrog upravljanja svojim vremenom, nije teško pripremati atraktivna jela. Ona redovno sarađuje sa brojnim francuskim stručnim časopisima. Takođe, svakodnevno je prisutna na kanalu Cuisine TV. Autor je brojnih kulinarskih izdanja i recepata.
Info
Francuski institut u Srbiji, Beograd
Knez Mihailova 31Petak 16. mart – 13h-20h
Subota 17. mart – 10h-20h
Ulaz slobodan